VM-mani

VM-mani är en samling mattespel med idrottskaraktär, som tränar olika moment i matematiken. VM-mani riktar sig framför allt till elever i skolår 3-6. Det består av tio idrottsgrenar, i vilka två till fyra spelare kan tävla mot varandra. VM-mani spelas med hjälp av tärningar och kortlek och under tiden man spelar så övar man olika matematiska moment.

Grenarna är av varierande svårighetsgrad när det gäller matematiken, och olika grenar övar olika moment. Därmed kan ni som lärare bestämma vad ni vill öva just nu, och vilka grenar som passar era elever bäst. Ni kan välja att plocka ut enstaka grenar, eller tävla i alla grenar.

Vill ni göra VM-mani till en uppgift i svenska och geografi låter ni eleverna skapa varsin idrottsman eller idrottskvinna. Dessa tävlar mot varandra i de olika grenarna, i en mångkamp. Eleverna får skriva en bakgrundshistoria åt sin idrottsperson, och ta reda på fakta om idrottspersonens land.

När ni köper VM-mani köper ni en inloggning till vår nedladdningssida. Där kan ni ladda ner alla tio grenar i pdf-format, manual och detaljerade bildspel i Power Point som visar hur man spelar VM-mani. Inloggningskoden är giltig i ett år. Under den tiden får ni göra obegränsat antal nedladdningar för er skolas räkning. Ni får spara nedladdade filer på skolans datorer på obegränsad tid och ni har fri kopieringsrätt till er skola på nedladdat material.

Behöver ni köpa tärningar eller kortlekar så kan ni göra det på beställningssidan. För att en elevgrupp på två till fyra spelare ska kunna spela alla grenar behövs:

1 st 4-sidig tärning
2 st 6-sidiga tärningar
2 st 10-sidiga tärningar i olika färger
2 st 20-sidiga tärningar
1 st kortlek

VM-mani kostar 595 kr 195 kr exkl. moms.

Gå till beställningssidan


För att prova på VM-mani kan du här ladda ner en av grenarna, höjdhopp. Högerklicka på länkarna och spara dem.

Ladda ner höjdhopp, pdf
Ladda ner instruktioner höjdhopp, powerpoint
Inloggning VM mani och JVM mani
(OBS: Klicka på knappen för att logga in)
Copyright 2008